Statul va extinde învățământul dual în universitățile din Moldova, începând cu anul de studii 2025 – 2026© realitatea.md

Statul va extinde învățământul dual în universitățile din Moldova, începând cu anul de studii 2025 – 2026

, 5 știri, 0 vizualizări

Învățământul dual va fi aplicat și în universități începând cu anul viitor. Potrivit ministrului Educației și Cercetării, Dan Perciun, practica va fi disponibilă pentru studenții din anul trei și patru, de la specialități precum marketing și logistică, pedagogie, inginerie sau IT.

Datorită învățământului dual, studenții vor putea să îmbine facultatea cu activitatea într-o companie/organizație. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de către cabinetul de miniștri.

„Un obiectiv important pentru Guvern și pentru Ministerul Educației și Cercetării este să asigurăm relevanța studiilor, inclusiv a studiilor universitare pentru piața muncii. Prin aprobarea regulamentului cu privire la organizarea și desfășurarea învățământului dual în învățământul superior, vom oferi studenților noștri posibilitatea să lucreze în companii și totodată să învețe, fiind salarizați. Totodată, timpul petrecut la locul de muncă va fi contabilizat din contul studiilor pe care le desfășoară”, a notat ministrul Perciun în cadrul ședinței de Guvern.