Suprinzătoarea arestare în Franța a fondatorului Telegram, al optulea cel mai bogat rus25Foto© zdg.md

Suprinzătoarea arestare în Franța a fondatorului Telegram, al optulea cel mai bogat rus

, 40 știri, 22 vizualizări

Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost arestat sâmbătă seara, 24 august curent, pe aeroportul Le Bourget, în apropiere de Paris, după ce anchetatorii francezi au emis un mandat de percheziție contra sa pentru diverse infracțiuni legate de serviciul său de mesagerie criptată, au declarat surse apropiate cazului pentru France Presse.

Aflat împreună cu garda sa de corp și cu asistenta sa, care îl însoțesc în permanență, miliardarul franco-rus în vârstă de 39 de ani a fost arestat în terminalul aeroportului Bourget între 19:30 și 20:00. El venea de la Baku (Azerbaidjan) și urma să petreacă cel puțin o seară la Paris, unde plănuia să ia cina, a adăugat o altă sursă apropiată cazului. Durov urmează să fie prezentat justiției duminică, 25 august curent.

Ofmin, organismul însărcinat cu combaterea violenței împotriva minorilor, a emis un mandat de percheziție pe numele lui Pavel Durov, în calitate de unitate coordonatoare a unei anchete preliminare la care participă diverse unități de anchetă pentru infracțiuni care variază de la fraudă, trafic de droguri, hărțuire cibernetică și crimă organizată la apologia terorismului și fraudă, a explicat una dintre sursele apropiate cazului.