Sute de aleși locali și-au exprimat sprijinul pentru „Mișcarea Pentru Popor”3Foto© realitatea.md

Sute de aleși locali și-au exprimat sprijinul pentru „Mișcarea Pentru Popor”

, 6 știri, 12 vizualizări

Sute de aleși locali și-au exprimat sprijinul pentru „Mișcarea Pentru Popor”, lansată săptămâna trecută cu scopul de a determina Guvernul să plătească integral facturile pentru resursele energetice în perioada lunilor de iarnă. Într-o declarație comună, semnată de președinți de raion, primari, consilieri raionali și locali, se menționează că profunzimea crizei sociale în care se află Republica Moldova este observată și înțeleasă cel mai bine de către aleșii locali din țară, care se află zi de zi alături de oamenii simpli și problemele lor.

„Noi, în calitate de primari și consilieri locali, știm păsul cetățenilor nu din știrile de la televizor sau rapoarte scrise de ONG-uri sau instituții de stat, ci din discuții directe cu oamenii comunităților noastre. Lacrimile recente ale unui primar din raionul Sângerei, care a plâns în fața prim-ministrului și miniștrilor din cauza greutăților prin care trec cetățenii noștri, reprezintă strigătul sincer al autorităților publice locale, care trag un semnal de alarmă legat de dezastrul social în care se afundă tot mai tare țara noastră”, se menționează în declarație.

De asemenea, aleșii locali subliniază că grija față de cetățeni este obligația statului. „Noi, reprezentanții statului la nivel local, suntem alături de comunitatea noastră, alături de cetățeni, cu grijă față de oameni. Îndemnăm colegii noștri din întreaga republică să susțină inițiativa națională de colectare de semnături și să ofere tot sprijinul necesar pentru ca vocea oamenilor noștri să fie auzită și de către autoritățile centrale”, se mai menționează în declarația comună a aleșilor locali în sprijinul „Mișcării Pentru Popor”.