Taxa de modernizare a Aeroportului Chișinău ar putea fi anulată, începând cu anul viitor6Foto© realitatea.md

Taxa de modernizare a Aeroportului Chișinău ar putea fi anulată, începând cu anul viitor

, 9 știri, 5 vizualizări

Potrivit oficialului, taxa de 9 euro a fost redusă la jumătate, iar începînd cu anul viitor va fi exclusă complet. Potrivit oficialului, autoritățile caută investiții de cel puțin 200 de milioane de euro pentru modernizarea aerogării, însă nu intenționează reconcesionarea acestui obiectiv, notează IPN.

Recent, șeful Aeroportului din Iași a precizat că 30% din pasagerii care aleg să zboare de pe Aeroportul Internațional Iași sînt cetățeni ai Republicii Moldova. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, spune că această migrare nu este cauzată de proasta gestiune a Aeroportului din Chișinău. Mai mult, oficialul spune că taxa de modernizare a aerogării, impusă pasagerilor de fostul concesionar, va fi exclusă de anul viitor.

„Acum Aeroportul nu este gestionat mai prost. El doar a trecut printr-o criză de gestiune într-o perioadă de tranziție. El fost gestionat de un grup criminal organizat, a venit un management nou, am avut plecările companiilor care au generat o criză de rute. Dar încet-încet Aeroportul va fi gestionat bine.

De anul viitor taxă de modernizare a Aeroportului nu va mai fi
Andrei Spînu,
VIDEO Andrei Spînu: „De anul viitor taxă de modernizare a Aeroportului…