The Insider: Igor Gorgan, fostul șef al Statului Major al Armatei Republicii Moldova, a transmis informații serviciilor secrete ruse11Foto© zdg.md

The Insider: Igor Gorgan, fostul șef al Statului Major al Armatei Republicii Moldova, a transmis informații serviciilor secrete ruse

, 26 știri, 19 vizualizări

În legătură cu investigația apărută într-o publicație internațională, șeful cabinetului președintelui R. Moldova, Adrian Băluțel a declarat că „astfel de crime împotriva statului trebuie pedepsite în cel mai aspru mod pentru trădare de Patrie. În 2021 această persoană a fost destituită din funcție de Președinta Maia Sandu.

Distincțiile de stat oferite acestuia în 2006 „Meritul Militar”, 2015 „Credință Patriei” și gradele militare vor fi retrase. Asemenea cazuri demonstrează că sînt imperios necesare o monitorizare continuă și o verificare minuțioasă în raport cu cei din instituțiile de apărare și de asigurare a securității statului.

Astfel de infractori din interior contribuie la amenințările hibride la adresa statului Republicii Moldova. Tocmai de aceea, avem nevoie de instrumente mai eficiente de luptă împotriva acțiunilor de trădare de Patrie”, se arată în reacția lui Băluțel.