Tinerii pedagogi, care se vor angaja conform specialității, vor primi indemnizații unice de până la 200 de mii de lei2Foto© observatorul.md

Tinerii pedagogi, care se vor angaja conform specialității, vor primi indemnizații unice de până la 200 de mii de lei

, 7 știri, 17 vizualizări

„Prin majorarea indemnizațiilor unice, dar și prin acordarea unui șir de facilități pentru tinerii pedagogi, Ministerul Educației și Cercetării își propune consolidarea resurselor umane în sistemul educațional, precum și creșterea atractivității și a prestigiului profesiei de cadru didactic”, a declarat secretarul de stat Adriana Cazacu.

Pe lângă indemnizațiile unice, tinerii specialiști angajați în funcții didactice vor mai beneficia de compensarea cheltuielilor în primii 5 ani de activitate pentru închirierea spațiului locativ, în mărime de 1000 de lei lunar, și pentru consumul de energie electrică și termică,  în mărime de 3000 lei anual, dacă activează în instituțiile publice de învățământ general din mediul rural, din centrele raionale și din UTA Găgăuzia.

Documentul aprobat prevede și procedurile aferente procesului de repartizare în  câmpul  muncii a absolvenților programelor de studii profesionale din domeniul educației. Repartizarea absolvenților în funcțiile didactice vacante se va realiza printr-un concurs desfășurat de MEC.