Transmiterea primelor 40 de autobuze școlare achiziționate de Ministerul Educației și Cercetării cu suportul Guvernului României2Foto© realitatea.md

Transmiterea primelor 40 de autobuze școlare achiziționate de Ministerul Educației și Cercetării cu suportul Guvernului României

, 5 știri, 5 vizualizări

Ministerul Educației și Cercetării a repartizat, joi, 29 august, primele 40 de autobuze școlare din cele 69 procurate cu sprijinul Guvernului României. Mijloacele de transport vor ajunge în instituții de învățământ din toate raioanele țării și vor acoperi necesitățile de deplasare a peste 2000 de elevi, potrivit unui comunicat.

Cele 40 de autobuze au câte 17 locuri și respectă standardele europene, fiind echipate cu sistem electronic de control al stabilității, sistem de aer condiționat și cu treaptă de urcare/coborâre pentru copii, conform declarației MEC.

La selectarea instituțiilor beneficiare de autobuze școlare s-a ținut cont de un șir de criterii, printre care localitățile arondate de unde se transportă copiii și distanța parcursă până la cea mai apropiată instituție de învățământ;  modul de deplasare a copiilor până la școală (cu transport arendat, public etc), scrie MEC.