Trei moldoveni, documentați într-un dosar de organizare a migrației ilegale pentru cetățeni din Bangladesh și Pakistan3Foto© publika.md

Trei moldoveni, documentați într-un dosar de organizare a migrației ilegale pentru cetățeni din Bangladesh și Pakistan

, 4 știri, o vizualizare

Poliția de Frontieră a Republicii Moldova comunică detalii dintr-un dosar penal pornit la începutul anului curent și examinat prin prisma infracțiunii de organizare a migrației ilegale din Republica Moldova în România. Victimele în cadrul cauzei penale sunt originari din Bangladesh și Pakistan.

Astfel, în data de 26 ianuarie 2023, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest în comun cu ofițerii DUP și DICT ai IGPF, sub conducerea Procuraturii raionului Glodeni, au descins în opt locații din centrul Republicii Moldova.

Ca rezultat au fost documentați trei cetățeni moldoveni, cu vârste cuprinse între 25-40 de ani. Au fost ridicate trei automobile, o barcă gonflabilă, precum și mijloace de comunicație și dispozitive de stocare a informației, toate fiind utilizate în scop infracțional. Totodată în cadrul perchezițiilor efectuate în locațiile vizate, polițiștii de frontieră au depistat și ridicat documente cu bănuială rezonabilă de fi falsificate.