Trei persoane bănuite de contrabandă cu sisteme GPS furate din Cehia și Franța. În unul din cazuri, prejudiciul depășește două milioane lei8Foto2Video© realitatea.md

Trei persoane bănuite de contrabandă cu sisteme GPS furate din Cehia și Franța. În unul din cazuri, prejudiciul depășește două milioane lei

, 8 știri, 8 vizualizări

Bănuiții sunt doi bărbați și o femeie cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani. Aceștia au fost identificați urmare a schimbului de informații cu autoritățile din Cehia.

Potrivit datelor din dosar, bănuiții ar fi parte a unui grup infracțional specializat în furturi de sisteme de navigare și unelte agricole. Într-unul din cazurile documentate, prejudiciul comis în Cehia depășește două milioane lei. În continuare, autoritățile de drept din Moldova comunică cu cele din statele europene pentru investigarea infracțiunii de care cei trei sunt bănuiți și care beneficiază de prezumția nevinovăției, până la trimiterea în judecată și pronunțarea unei hotărâri.

Pentru consolidarea probatoriului, la cei trei bănuiți și alte persoane avut loc 14 percheziții cu sprijinul angajaților „Fulger,” în Chișinău și Căușeni. La fața locului, au fost depistate și ridicate obiecte care vor fi coroborate cu probele existente în dosar: unelte specializate la deschiderea ușilor automobilelor sau tractoarelor, pentru sustragerea sistemelor de navigare GPS, cartușe păstrate ilegal, înscrisuri de ciornă, precum și suporturi informaționale.