Turiștii români au cumpărat bilete de avion în valoare de 1,2 miliarde de euro în vara acestui an4Foto© observatornews.ro

Turiștii români au cumpărat bilete de avion în valoare de 1,2 miliarde de euro în vara acestui an

, 6 știri, 19 vizualizări

Aeroporturile locale au înregistrat 7,9 milioane de pasageri în cele trei luni de vară din acest an, potrivit datelor Asociației Aeroporturilor România, peste nivelul anului trecut, când au fost 7,3 milioane de persoane. Prețul mediu al biletelor de avion în această vară a fost de 163 euro, potrivit unui studiu realizat de Vola.ro, platforma de rezervări de bilete de avion. Astfel, turiștii români au plătit 1,2 miliarde de euro pe biletele de avion, potrivit unui calcul realizat de ZF pe baza datelor Vola și AAR.

Creșterea numărului de pasageri vine și ca urmare a unui apetit tot mai mare de a călători, dar și datorită unui număr în creștere de zboruri. Companiile aeriene au introdus noi destinații, iar cel care beneficiază de cele mai multe zboruri și destinații noi este Bucureștiul.

Dacă pe destinațiile charter, închiriate de agențiile de turism, Turcia și Grecia au ocupat locurile fruntașe în topul destinațiilor de vacanță ale românilor, în ceea ce privește vacanțele făcute pe cont propriu, Italia a fost țara către care au zburat cei mai mulți români. Doar din București au decolat peste 2.100 de zboruri către orașele din Italia în cele trei luni de vară.