Turiștii români au lăsat 2,6 miliarde de euro pe vacanțele în afara țării în această vară3Foto© bzi.ro

Turiștii români au lăsat 2,6 miliarde de euro pe vacanțele în afara țării în această vară

, 6 știri, 10 vizualizări

Din luna octombrie 2024, românii pot renunța la card! BNR a emis autorizația pentru sistemul de plăți digitale BLIK. Astfel, BLIK devine primul sistem de plăți digitale din Uniunea Europeană care își extinde activitatea în România. Banca Națională a României a făcut anunțul.

Românii pot renunța la card, susțin reprezentanții BNR. Asta pentru că Banca Națională a României a autorizat sistemul de plăți digitale BLIK. Sistemul permite efectuarea de plăți online și offline printr-un cod unic de șase cifre generat în aplicația de mobile banking a utilizatorilor, eliminând necesitatea utilizării cardurilor fizice sau virtuale. Acest sistem aduce un nou nivel de confort și siguranță pentru utilizatori.

BLIK este un standard comun de plăți creat în 2015 în Polonia. Acesta permite efectuarea de plăți online, la terminalele de plată tradiționale (POS) prin cod BLIK, plăți contactless, depuneri și retrageri de bani de la bancomate, precum și transferuri de bani instantanee către un număr de telefon.