Ultima oră. Joe Biden a anunțat că se retrage din cursa electorală17Foto© unimedia.info

Ultima oră. Joe Biden a anunțat că se retrage din cursa electorală

, 27 știri, 12 vizualizări

Joe Biden s-a retras din cursa pentru președinția SUA, cu doar câteva luni înainte de alegerile din noiembrie împotriva lui Donald Trump, un candidat despre care a avertizat că este o amenințare existențială pentru democrația americană.

Președintele a făcut anunțul șocant după o campanie de presiune de câteva săptămâni din partea liderilor, organizatorilor și donatorilor democrați care nu vedeau din ce în ce mai mult calea spre victorie atâta timp cât titularul aflat în conflict rămânea pe bilet. O performanță dezastruoasă în dezbateri luna trecută și aparițiile sale publice neuniforme de atunci, nu au făcut decât să exacerbeze temerile de multă vreme ale alegătorilor că președintele în vârstă de 81 de ani era pur și simplu prea bătrân pentru a mai servi încă patru ani.

Decizia lui Biden de a se retrage din cursă, deși rămâne președinte, se încheie în câteva săptămâni. Trump, fostul președinte și candidat republican, a supraviețuit cu puțin timp unui atentat asupra vieții sale în timpul unui miting de campanie în Pennsylvania, care i-a însângerat urechea și a lăsat un spectator mort. Biden, după ce a făcut apel la calm în urma atacului, a revenit săptămâna trecută în campania electorală hotărât să-și salveze candidatura și să-și demonstreze încă o dată că cei care se îndoiesc au greșit.