Un indian a fost găsit fără suflare în apele Prutului. Ar fi încercat să treacă înotând frontiera spre România3Foto© zdg.md

Un indian a fost găsit fără suflare în apele Prutului. Ar fi încercat să treacă înotând frontiera spre România

, 9 știri, 14 vizualizări

Potrivit Poliției de Frontieră, totul s-a întâmplat ieri, in zona Sectorului Poliției de Frontieră Lopatnic. Doi cetățeni indieni au încercat să treacă ilegal frontiera, în România, dar pe parcursul încercării de a traversa râul Prut, unul dintre ei a fost găsit fără suflare.

Ca urmare, un cetățean străin a fost depistat în timp ce se deplasa grăbit în direcția localităților de frontieră Pererîta-Cotu Miculinți. Polițiștii de frontieră au intervenit operativ, fiind reținut un cetățean al Indiei, de 44 ani.

În discuții, acesta a recunoscut că el și prietenul său au încercat să treacă ilegal în România înotând. Tragedia s-a produs atunci când camaradul său, tot cetățean indian, a intrat primul în apele râului Prut și a fost înghițit de ele. Speriat de această situație, străinul s-a retras înapoi în Republica Moldova, unde a fost depistat de patrula Poliției de Frontieră.