Un nou cutremur a zguduit Turcia4Foto1Video© publika.md

Un nou cutremur a zguduit Turcia

, 10 știri, 13 vizualizări

AFAD, agenția turcă pentru gestionarea dezastrelor, citată de CNN Turk, raportează o magnitudine de 5,6 grade a seismului care a avut loc în orașul Malatya, la trei săptămîni după cutremurele devastatoare de la începutul lunii februarie.

Potrivit primelor informații citate de presa turcă, 29 de clădiri avariate s-au prăbușit după seismul de luni. Președintele AFAD, Yunus Sezer, a anunțat că o persoană a murit și 69 au fost rănite în urma cutremurului care s-a produs la o adîncime de aproximativ 6,97 de kilometri.

„Echipele noastre sînt în alertă după cutremurul cu magnitudinea de 5,6 care a avut loc în districtul Yeșilyurt din Malatya. Lucrările de scanare a terenului continuă”, a scris Yunus Sezer pe rețelele sociale. „Eforturile de căutare și salvare continuă în 5 clădiri. Din păcate, unul dintre cetățenii noștri și-a pierdut viața. 69 dintre răniții noștri au fost transferați la spitale”, a adăugat președintele AFAD, într-o intervenție televizată, precizînd că a fost vorba despre o replică, nu de un cutremur separat.