Un nou stadion de fotbal cu o capacitate de cel puțin 20 de mii de locuri urmează să fie construit în țara noastră, în următorii cinci ani2Foto© zdg.md

Un nou stadion de fotbal cu o capacitate de cel puțin 20 de mii de locuri urmează să fie construit în țara noastră, în următorii cinci ani

, 5 știri, 13 vizualizări

Andrei SPÎNU, MINISTRUL INFRASTRUCTURII ȘI DEZVOLTĂRII REGIONALE: „ Vom construi un stadion de categoria 4 UEFA, adică un stadion la cele mai înalte standarde, care să fie gazdă jocurilor naționale și internaționale.”

În urma unui studiu de prefezabilitate realizat de Federația Moldovenească de Fotbal, alături de experți din România, au fost identificate cinci locații, unde ar putea fi construit stadionul. Cel mai mare punctaj în baza analizei l-a acumulat un teren din Stăuceni, de lângă Arena multifuncțională Chișinău. În cel mult un an, se va ști exact dacă aceasta va fi locația noului stadion, ce urmează să fie construit până în 2029. Arena va avea o capacitate de până la 25 de mii de scaune și aproape 2000 de locuri de parcare.

Leonid OLEINICENCO, PREȘEDINTELE FEDERAȚIEI DE FOTBAL: „ Arena modernă de fotbal va deschide oportunități noi pentru a desfășura evenimente fotbalistice mari și va transforma Moldova într-o destinație pentru pasionații de fotbal. Estimările noastre arată că într-un an am putea aduce în Moldova circa 20 de mii de turiști sportivi.”