Un transportator de colete pe ruta Moscova-Chișinău, cercetat penal într-un dosar de trafic de influență5Foto© unimedia.info

Un transportator de colete pe ruta Moscova-Chișinău, cercetat penal într-un dosar de trafic de influență

, 10 știri, 9 vizualizări

Un conducător auto, care transporta colete pe ruta Moscova-Chișinău, a fost denunțat la Centrul Național Anticorupție (CNA) de o persoană, după ce a solicitat 25 000 de lei pentru pretinsa mituire a unor angajați ai Serviciului Vamal.

În luna octombrie curent, bănuitul i-ar fi livrat denunțătoarei mai multe seturi de haine și accesorii pentru dame (aproximativ 70 kg) comandate de la Moscova. Marfa nu a ajuns la femeie, deoarece ar fi fost reținută de inspectorii Postului Vamal Leușeni. Astfel, bănuitul a menționat că ar avea o cunoștință, care ar putea influența factorii de decizie din cadrul Postului Vamal Leușeni să elibereze marfa, dar pentru asta e nevoie de 25 000 de lei.

Oamenii legii au documentat faptul pretinderii mijloacelor bănești în vederea soluționării favorabile a cazului, iar astăzi, 4 decembrie 2023, au efectuat percheziții la domiciliului bănuitului. În urma perchezițiilor au fost ridicate două telefoane mobile utilizate de către acesta.