Un turn de răcire de la centrala nucleară Zaporojie, din Ucraina, trebuie demolat. Imagini cu distrugerile provocate de război2Foto© noi.md

Un turn de răcire de la centrala nucleară Zaporojie, din Ucraina, trebuie demolat. Imagini cu distrugerile provocate de război

, 5 știri, 17 vizualizări

Directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi, a efectuat cea de-a cincea vizită la centrala care a fost capturată de forțele ruse la scurt timp după invazia din februarie 2022. El a postat un videoclip în care evaluează daunele, în timp ce se află în interiorul turnului de răcire.

Rafael GROSSI, DIRECTORUL GENERAL AL AGENȚIEI INTERNAȚIONALE PENTRU ENERGIE ATOMICĂ: „După cum puteți vedea mă aflu în interiorul acestuia (n.red- turnului de răcire), unde încă mai putem observa ce a mai rămas din structura care a fost odată și care a fost mistuită de foc. Până astăzi, nu am reușit să ajungem în acest punct, sus în turn, astfel încât să putem evalua mult mai bine pagubele produse.”

Imaginile îl arată pe Grossi inspectând o stație de pompare a apei. El a vizitat, de asemenea, un depozit de combustibil nuclear. La finalul inspecției, Grossi a spus că turnul de răcire va trebui în curând demolat.