Union Fenosa vrea să MĂREASCĂ prețurile la energia electrică cu 22% de la 1 august2Foto© publika.md

Union Fenosa vrea să MĂREASCĂ prețurile la energia electrică cu 22% de la 1 august

, 11 știri, 11 vizualizări

Din 1 august, consumatorii casnici, care sunt alimentați cu energia electrică de la compania Gas Natural Fenosa, ar putea plăti câte 1 leu și 94 de bani pentru un kWh, în loc de 1 leu și 79 de bani, cât este în prezent, ceea ce înseamnă cu 15 bani mai mult. Furnizorul a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică majorarea tarifelor. Compania își motivează cererea prin deprecierea leului, majorarea salariului minim garantat, dar și scumpirea energiei electrice de import.

Totodată, furnizorul FEE Nord, care livrează curent electric în nordul țării, cere o majorare a tarifului cu aproximativ 22 la sută. Pentru consumatorii cu instalațiile racordate la rețelele electrice de joasă tensiune, compania cere un preț de 2 lei și 33 de bani, față de 1 lei și 91 bani/kWh, cât a fost stabilit în 15 iunie 2018.

Recent, șeful statului Igor Dodon a declarat că tariful la gaz ar putea crește cu 35 de procente.

La începutul anului 2019, în Republica Moldova locuiau două milioane 680 de mii de persoane cu reședință obișnuită (adică au locuit în ultimele 12 luni, exceptând perioadele scurte, pe teritoriul R. Moldova), arată datele preliminare ale Biroului Național de...