Uniunea Europeana califica drept cinica decizia Rusiei de a se retrage din acordul privind exporturile de cereale ucrainene2Foto© deschide.md

Uniunea Europeana califica drept cinica decizia Rusiei de a se retrage din acordul privind exporturile de cereale ucrainene

, 6 știri, 5 vizualizări

Acordul care a garantat in ultimul an exportul cerealelor ucrainene in conditii de siguranta prin Marea Neagra a expirat la miezul noptii. Rusia a refuzat sa prelungeasca acest acord, semnat la 22 iulie 2022 cu Ucraina sub egida ONU si Turcia, denuntand obstacole in calea comertului cu produse agricole rusesti.

Dmitri PESKOV, PURTATORUL DE CUVANT AL KREMLINULUI:„De indata ce partea din acord referitoare la Rusia va fi indeplinita, partea rusa va reveni la punerea in aplicare a acestui acord.”

De asemenea, Kremlinul a avertizat ca incercarile de a livra cereale din porturile ucrainene de la Marea Neagra fara garantii de securitate din partea Rusiei ar implica riscuri. Secretarul general al ONU a declarat ca este profund dezamagit de decizia Rusiei de a nu prelungi acordul.