Ursula Von der Leyen, Antonio Costa și Kaja Kallas sunt nominalizați pentru șefia marilor instituții europene4Foto© zdg.md

Ursula Von der Leyen, Antonio Costa și Kaja Kallas sunt nominalizați pentru șefia marilor instituții europene

, 8 știri, 3 vizualizări

Consiliul European o propune pe Ursula von der Leyen drept candidat pentru funcția de președinte al Comisiei Europene. Consiliul European îl alege pe Antonio Costa în calitate de nou președinte al Consiliului European. Consiliul European o alege pe Kaja Kallas drept candidată pentru funcția de Înalt Reprezentant pentru afaceri externe și politica de securitate”, a scris, într-o serie de mesaje pe X, președintele în funcție al Consiliului European, Charles Michel, transmite Calea Europeană.

Potrivit concluziilor adoptate, Consiliul European l-a ales pe António Costa în calitate de președinte al Consiliului European pentru perioada 1 decembrie 2024 – 31 mai 2027. De asemenea, Consiliul European a adoptat decizia de a o propune pe Ursula von der Leyen Parlamentului European în calitate de candidat la funcția de președinte al Comisiei Europene.

Totodată, Consiliul European consideră că Kaja Kallas este candidatul adecvat pentru funcția de Înalt Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate, sub rezerva acordului președintelui ales al Comisiei.