UTM și USM ar putea fuziona – Rectorii solicită Guvernului modificarea legislației universitare și alocarea mai multor bani de la buget3Foto© zdg.md

UTM și USM ar putea fuziona – Rectorii solicită Guvernului modificarea legislației universitare și alocarea mai multor bani de la buget

, 5 știri, 9 vizualizări

Prezent la eveniment, Premierul Dorin Recean a afirmat că o astfel de consolidare transformă imaginea sectorului universitar.

Inițiativa de a uni eforturile celor două universități a venit din partea rectorilor instituțiilor, care au argumentat decizia prin necesitatea de a consolida sectorul educațional și a fi mai competitivi atît în interiorul țării, cît și pe plan internațional.

”Reieșind din situația pe care toată lumea o cunoaște, nu este un secret situația demografică, potențialii studenți, tendințele pe plan regional, inclusiv faptul că pentru ca o universitate să atragă studenți, trebuie să aibă o reputație înaltă, o vizibilitate inclusiv internațională. Pentru ca să atragi studenți internaționali e nevoie de resurse și capacități.