„Vestmoldtransgaz” a fost certificat definitiv în corespundere cu cerințele Uniunii Europene. Exercițiul a durat aproape cinci ani© noi.md

„Vestmoldtransgaz” a fost certificat definitiv în corespundere cu cerințele Uniunii Europene. Exercițiul a durat aproape cinci ani

, 7 știri, 8 vizualizări

„Vestmoldtransgaz”, operator al sistemului de transport al gazelor naturale în R. Moldova, a fost certificat definitiv în conformitate cu cerințele UE. Decizia a fost luată în ședința de vineri, 23 august, a Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Reprezentanții Agenției susțin într-un comunicat faptul că prin decizia de astăzi, „R. Moldova marchează finalizarea procesului de certificare a operatorilor de transport în sectoarele electroenergetic și al gazelor naturale, aliniindu-se astfel cerințelor de integrare în piața energetică a Uniunii Europene, care oferă țării noastre noi oportunități de comerț transfrontalier cu produse energetice angro, prețuri competitive, siguranță în alimentare și o dezvoltare durabilă a întregului sector energetic”.

În cadrul procedurii de certificare, ANRE a constatat independența deplină a SRL „Vestmoldtransgaz” de controlul direct sau indirect al persoanelor care ar controla concomitent și activități de producere sau furnizare a gazelor naturale.