Vicepremierul Mihai Popșoi a avut La Bruxelles mai multe întrevederi bilaterale cu oficiali europeni4Foto© curentul.md

Vicepremierul Mihai Popșoi a avut La Bruxelles mai multe întrevederi bilaterale cu oficiali europeni

, 5 știri, o vizualizare

În prima zi a vizitei de lucru de la Bruxelles, șeful diplomației Republicii Moldova Mihai Popșoi a avut mai multe întrevederi cu oficiali europeni printre care Josep Borell, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Politică Externă și de Securitate, Stefano Sannino, secretarul general al Serviciului European pentru Acțiune Externă, Olivér Várhelyi, comisarul european pentru vecinătate și extindere, Alessandro Chiocchetti, secretarul general al Parlamentului European.

În debutul vizitei, vicepremierul Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu Josep Borell, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Politică Externă și de Securitate.

„I-am spus domnului Josep Borrell că, Republica Moldova acum este mai rezilientă în fața provocărilor la adresa securității grație suportului Uniunii Europene. Apreciem activitatea Misiunii de Parteneriat a Uniunii Europene în țara noastră, în special în ceea ce privește consolidarea capacităților instituționale antrenate în combaterea amenințărilor hibride, precum și asistența pentru dimensiunea de apărare prin instrumentul Facilității Europene pentru Pace.” – a spus Mihai Popșoi.