VIDEO Un francez a atacat mai mulți trecători în apropierea Turnului Eiffel5Foto2Video© realitatea.md

VIDEO Un francez a atacat mai mulți trecători în apropierea Turnului Eiffel

, 5 știri, 7 vizualizări

Un german a fost ucis și două persoane au fost rănite la Paris într-un atac cu cuțitul și ciocanul în apropiere de Turnul Eiffel, unde presupusul autor, un francez cunoscut pentru islamism radical și tulburări psihice, a fost arestat, potrivit unor surse din poliție și judiciare, notează AFP.

Justiția franceză a deschis o anchetă pentru asasinat și tentativă de asasinat. Agresorul, un francez născut în 1997, a înjunghiat mortal un bărbat de naționalitate germană născut în 1999 și a rănit alți doi la câteva sute de metri de Turnul Eiffel. El a fost arestat și plasat în custodia poliției în cadrul anchetei încredințate brigăzii penale din Paris, a precizat Parchetul din Paris. În vârstă de peste douăzeci de ani, presupusul autor, cunoscut pentru islamism radical și tulburări psihice, a strigat „Allah Akbar” în momentul faptelor, potrivit unei surse din poliție.

El fusese deja condamnat la patru ani de închisoare în 2016 pentru că dorea să treacă la acțiuni violente, a făcut cunoscut ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, care a ținut un briefing de presă la fața locului.