Vizita lui Zelenski la Summitul din 1 iunie rămâne „secretă”50Foto1Video© realitatea.md

Vizita lui Zelenski la Summitul din 1 iunie rămâne „secretă”

, 95 știri, 5 vizualizări

48 din cei 50 de lideri invitați și-au confirmat prezența la Summitul Comunității Politice Europene, care va fi găzduit de R. Moldova în data de 1 iunie 2023. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne și Integrării Europene, Nicu Popescu, marți, 30 mai, în cadrul unei conferințe de presă.

R. Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie 2023, reunind, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni, potrivit Grupului Media pentru Știri de Securitate privind summitul Comunității Politice Europene 2023 care va avea loc în R. Moldova (GMSS-CPE).

Summitul va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău. Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat anul trecut, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, servind drept platformă care întrunește liderii europeni cu scopul a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.