Zaharova: Moscova promite un răspuns pe măsură, dacă Moldova se va alătura sancțiunilor împotriva Rusiei3Foto1Video© publika.md

Zaharova: Moscova promite un răspuns pe măsură, dacă Moldova se va alătura sancțiunilor împotriva Rusiei

, 7 știri, 26 vizualizări

Moscova promite un răspuns pe măsură, dacă Moldova se va alătura sancțiunilor împotriva Rusiei. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, în cadrul unei conferințe de presă unde a lansat un nou atac asupra guvernării de la Chișinău.

"După cum știți, la un moment dat, pașii menționați ai UE nu au rămas fără răspunsul nostru. În consecință, atunci când Chișinăul se va alătura acestor restricții, vom fi obligați să luăm măsuri de răspuns adecvate și în ceea ce privește partea moldovenească. Dorim să subliniem că aceasta nu va fi alegerea noastră, ci o măsură de răspuns la pașii neprietenoși", a spus MARIA ZAHAROVA, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

Recent, ministrul de Externe de la Chișinău, Nicu Popescu, a spus că Republica Moldova se va alătura unei părți din sancțiunile europene antiruse și că, în câteva săptămâni, Moldova va impune măsuri punitive împotriva a 25 de persoane, dintre care jumătate sunt cetățeni ruși. În cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, Popescu a declarat că UE a cerut Republicii Moldova luna trecută, să adere la un pachet de sancțiuni individuale în legătură cu invazia, care vizează pedepsirea unor persoane pentru încălcarea drepturilor omului.