Zelenski anunță că penele de curent din Odesa vor dura câteva zile. Rușii au folosit 15 drone iraniene pentru a ataca regiunea4Foto© publika.md

Zelenski anunță că penele de curent din Odesa vor dura câteva zile. Rușii au folosit 15 drone iraniene pentru a ataca regiunea

, 6 știri, 26 vizualizări

„Situația din regiunea Odesa este foarte dificilă. După atacul nocturn al dronelor iraniene, Odesa și alte orașe și sate din regiune se află în întuneric. Până în prezent, mai mult de 1,5 milioane de oameni din Odesa nu au energie electrică.

Doar infrastructura critică este conectată, în măsura în care este posibilă furnizarea de energie electrică”, a spus Volodimir Zelenski în mesajul său zilnic transmis ucrainenilor la sfârșitul zilei. Liderul de la Kiev a precizat că, în total, rușii au folosit în cursul nopții trecute 15 drone Shahed (de fabricație iraniană) pentru a ataca regiunea Odesa, iar apărarea antiaeriană ucraineană a reușit doborârea a zece dintre ele. „Inginerii energeticieni, echipele de reparații, autoritățile regionale – toată lumea lucrează non-stop pentru a restabili energia electrică.

Din păcate, loviturile au fost critice, așa că este nevoie de mai mult decât o perioadă de timp pentru a restabili electricitatea. Nu durează ore, ci câteva zile, din păcate.