Zelenski cere Consiliului de Securitate ONU „să constrângă” Rusia să facă pace cu Ucraina4Foto© moldova.europalibera.org

Zelenski cere Consiliului de Securitate ONU „să constrângă” Rusia să facă pace cu Ucraina

, 7 știri, 3 vizualizări

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a îndemnat marți, 24 septembrie curent, Consiliul de Securitate al Națiunilor să forțeze Rusia să facă pace cu Kievul, denunțând alături de SUA faptul că Iranul și Coreea de Nord sunt “complici” ai războiului din țara sa, în timp ce China și-a reiterat poziția pentru pace deși este acuzată că sprijină Rusia.

De asemenea, el a criticat Coreea de Nord și Iranul pentru furnizarea de arme Rusiei pentru război, arătând cu degetul înspre Phenian și Teheran și spunând că sunt “complici de facto” ai Moscovei.

În timpul acestei sesiuni a Consiliului de Securitate, șeful diplomației americane Antony Blinken a somat comunitatea internațională să acționeze pentru a denunța ajutorul militar al Teheranului și Phenianului pentru Moscova. Omologul său chinez Wang Yi a dat la rândul său asigurări că Beijingul nu este parte a conflictului și că, dimpotrivă, este favorabilă păcii și respins acuzațiile americane potrivit cărora China furnizează o susținere Moscovei.

Coreea de Nord și Iranul nu sunt singurele care ajută și instigă Rusia
Antony Blinken,
Volodimir Zelenski, la ONU: Rusia poate fi doar forțată să facă pace,…