Zelenski îi cheamă pe Biden și Xi la summitul pentru pace din Elveția. Putin a spus că nu participă. Război în Ucraina, ziua 8232Foto© zdg.md

Zelenski îi cheamă pe Biden și Xi la summitul pentru pace din Elveția. Putin a spus că nu participă. Război în Ucraina, ziua 823

, 4 știri, 18 vizualizări

Într-o filmare realizată în interiorul rămășițelor carbonizate ale unei tipografii din Harikov distruse joi într-un atac aerian rusesc, Volodimir Zelenski li se adresează  în limba engleză liderilor din SUA și China.

Volodimir ZELENSKI, PREȘEDINTELE UCRAINEI: „Fac un apel la liderii lumii care sunt încă în afara eforturilor globale ale summitului pentru pace– la președintele Biden, liderul Statelor Unite, și la președintele Xi, liderul Chinei. Vă rog, arătați că voi conduceți eforturile în promovarea păcii, pacea adevărată și nu doar o pauză între atacuri.”

Este esențial să se adune cât mai multe țări în jurul mesei la discuțiile de pace, susține Zelenski. Prezența la eveniment a fost confirmată de peste 80 de țări, spun oficialii ucraineni. Acest clip vine la două zile după ce președintele rus Vladimir Putin a spus că este gata să negocieze un armistițiu în Ucraina, însă care să fixeze pozițiile actuale de pe liniile frontului.