X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Explozie la o fabrică de ciocolată din Pennsylvania

25 mar. 2023,, 14:30   Externe
4766 0

Autoritățile au anunțat că doi oameni au murit și alți nouă sîmt dați dispăruți, după o uriașă explozie care a avut loc vineri, 25 martie, la o fabrică de ciocolată din West Reading, Pennsylvania. Alte opt persoane au fost rănite și transportate la spital.

Explozia, care a avut loc în jurul orei locale 17.00, a distrus o clădire și a deteriorat o alta la fabrica de ciocolată RM Palmer Company, a declarat șeful poliției, Wayne Holben. Cauza deflagrației este în curs de investigare, a mai spus el, potrivit The New York Times.

Primarul din West Reading, Samantha Kaag, a declarat că incinta în care s-a produs explozia a fost complet dărîmată, iar forța deflagrației mutat clădirea cu aproape patru metri. „A fost destul de înfricoșător”, a spus ea.

Explozia a ridicat în aer o coloană de resturi, flăcări și praf, așa cum se vede în imaginile care a fost surprinse de camerele meteo și distribuite apoi pe Twitter de un reporter pentru Fox 29 News din Philadelphia, relatează Libertatea.


În urma exploziei, două persoane și-au pierdut viața. Spitalul din Reading a primit un total de opt pacienți. Unul dintre pacienți a fost transferat, doi au fost internați în stare bună, iar ceilalți vor fi externați, a transmis purtătorul de cuvînt al spitalului.

Șeful poliției a spus că nu există niciun pericol în acest moment în zona care înconjoară locul exploziei, dar autoritățile îndeamnă oamenii să evite perimetrul. A fost înființat un centru de comandă pentru a coordona agențiile locale și de stat care au răspuns la apelurile de urgență de după explozie.

RM Palmer, fondată în 1948, are 850 de angajați, potrivit site-ului său, și este cunoscută pentru producerea de ciocolate de sezon, inclusiv iepurași de ciocolată cu lapte de Paște. Dean Murray, managerul West Reading, a numit compania „un element de bază al orașului”.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?