X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Asociația A.S.I.C.S. a transmis un nou lot de produse farmaceutice spitalelor din Ucraina

24 feb. 2023,, 13:31   Societate
2179 1

Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.) a transmis un nou lot de produse farmaceutice pentru spitalele din Ucraina. Acordul de donație a fost semnat de către Excelența sa, Ambasadorul Marco Șevcenco și președintele de onoare al A.S.I.C.S., Plamen Milanov.

Lotul este format din produse solicitate de către medicii ucraineni, în funcție de necesitățile pe care le au.

„Asociația A.S.I.C.S. oferă o nouă donație pentru spitalele din Ucraina. Acest lot este în valoare de 500 000 de lei și conține produse post-operaționale. Este a treia donație de acest gen pentru spitalele din Ucraina. Valoarea totală a ajutorului medical oferit de A.S.I.C.S. pentru Ucraina este de 1,5 milioane de lei”, a declarat Plamen Milanov.

De asemenea, Asociația a oferit și un cec de 10 000 de euro pentru Fundația „Olena Zelenska”. Acești bani vor fi folosiți pentru reconstrucția spitalului din Izium, cea mai mare instituție medicală din regiunea Harkiv a Ucrainei.

„Îi oferim domnului Ambasador Marco Șevcenco un cec în sumă de 10 000 de euro pentru Fundația „Olena Zelenska”. Este vorba despre contribuția Asociației la un proiect internațional de colectare de fonduri pentru restabilirea unui spital din orașul Izium. Noi suntem și vom fi în continuare alături de poporul ucrainean”, a dat asigurări președintele A.S.I.C.S.


Ambasadorul Marco Șevcenco a remarcat faptul că A.S.I.C.S. este aproape de poporul ucrainean în aceste momente grele.

„În Ucraina este un proverb foarte adevărat: „prietenul la nevoie se cunoaște”. Deja a treia oară mă întâlnesc cu domnul Plamen Milanov, un prieten adevărat al Ucrainei și R. Moldova. A treia oară sunt onorat să primesc un lot de produse farmaceutice pentru spitalele din Ucraina. A treia oară vreau să mulțumesc din suflet domnului Plamen Milanov și asociației pe care o conduce. Este un gest nobil și generos. Aceste produse farmaceutice vor fi distribuite în spitalele adiacente de zona de luptă, inclusiv la punctele medicale din localitățile recent eliberate”, a subliniat diplomatul.

Amintim că Asociația A.S.I.C.S. s-a implicat activ și în susținerea refugiaților ucraineni, contribuția sa fiind menționată și de către președintele R. Moldova, Maia Sandu.

0
0
0
0
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?