Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Cum vor recupera bugetarii zilele declarate libere în minivacanța de 1 iunie

16 mai. 2023,, 07:15   Societate
4503 0

Zilele de 1 iunie (Ziua ocrotirii copilului) și 2 iunie 2023 vor fi zile de odihnă, cu recuperare prin extinderea timpului zilnic de muncă.

Potrivit unui proiect de hotărîre a Guvernului, care urmează să fie aprobat la ședința Executivului din data de 17 mai, evidența timpului de odihnă necesar spre recuperare, se va ține de către angajator individual, pe fiecare salariat inclusiv pe salariații care pe perioada imediat următoare vor avea raporturile de muncă suspendate, pînă la recuperarea deplină a timpului de odihnă. Ordinul privind timpul de odihnă necesar de a fi recuperat se va aduce la cunoștința salariaților de către angajator, notează radiochisinau.

Ministerele, alte autorități administrative centrale și locale, instituțiile publice vor asigura, la necesitate, buna funcționare a unităților subordonate.

Proba de examen din cadrul examenului național de bacalaureat stabilită pentru data de 2 iunie se va desfășura conform orarului aprobat de Ministerul Educației și Cercetării, cu atragerea la muncă a salariaților în conformitate cu prevederile Codului muncii.

Pentru întreprinderile din sectorul real al economiei naționale, hotărîrea are caracter de recomandare.

1
0
0
0
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?