X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Două instituții din subordinea Ministerului Agriculturii vor fi reorganizate

7 mar. 2023,, 18:28   Societate
1930 0

Instituțiile Publice „Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii” (ADMA) și Centrul de Perfecționare în Domeniul Mecanizării Agriculturii (CPDMA) vor fi reorganizate prin fuziune. O decizie, în acest sens, a fost aprobată de Executiv, anunță Noi.md

În urma reorganizării, ADMA va crea premise pentru atragerea asistenței tehnice și de consultanță în favoarea producătorilor agricoli din Republica Moldova. Adițional, agenția va promova tranziția la practici agricole sustenabile și prietenoase mediului, precum și va organiza instruiri pentru personalul întreprinderilor agricole.

Totodată, va fi impulsionat procesul de implementare a proiectului de îmbunătățire a echipamentului CPDMA, susținut de Guvernul Japoniei prin grant sub forma de asistență tehnică.

„Prin reforma propusă, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare își propune să sporească calitatea serviciilor publice administrative și să faciliteze accesul agricultorilor la un număr mai mare de servicii prin intermediul unei singure instituții. De asemenea, prin aprobarea proiectului, se urmărește creșterea numărului de tineri antreprenori, crearea noilor locuri de muncă, sporirea veniturilor producătorilor agricoli, dar și promovarea capacităților de cercetare și inovare”, a declarat vicepremierul Vladimir Bolea.

0
1
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?