09:58:24 03.05.2024
Stiri

CONCURS // Universitățile și colegiile pedagogice vor implementa proiecte în valoare de 10,4 milioane de euro pentru a-și îmbunătăți infrastructura și conținuturile predate studenților

Actualitate 16.05.2023 16:18 Vizualizări956 Autor: Ziarul National
CONCURS // Universitățile și colegiile pedagogice vor implementa proiecte în valoare de 10,4 milioane de euro pentru a-și îmbunătăți infrastructura și conținuturile predate studenților


Universitățile și colegiile pedagogice vor putea accesa, în bază de concurs, fonduri pentru investiții în infrastructură și pentru modernizarea conținuturilor predate studenților și elevilor în valoare totală de peste 10,4 milioane de euro.

Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală a lansat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, cel de-al doilea apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului de Îmbunătățire a Învățământului Superior al Proiectului „Învățământul Superior din Moldova”, finanțat de Banca Mondială. Prima etapă a concursului a avut loc anul trecut, universitățile și colegiile obținând finanțare în valoare totală de peste 14 milioane de euro.

La concursul de proiecte pot participa instituțiile de învățământ superior publice, precum și colegiile pedagogice. Domeniile care pot beneficia de finanțare sunt științe ale educației, medicină, inginerie și activități inginerești, tehnologii ale informației și comunicațiilor, științe chimice, științe biologice, științe ale mediului, științe fizice, matematică și statistică, științe agricole, medicina veterinară.

Banii din aceste proiecte vor putea fi investiți în dotarea laboratoarelor, centrelor de cercetare, mediului de învățare etc., dar și în ajustarea și modernizarea conținuturilor predate în colegii și universități.

Comparativ cu prima etapă a concursului de proiecte, a fost majorată suma maximă a finanțării de care pot beneficia instituțiile de învățământ superior. Universitățile vor putea accesa până la 3,5 milioane de euro față de 2,15 milioane euro cât era anterior. Suma maximă a finanțării de care vor putea beneficia colegiile rămâne la nivelul anului trecut - 900 000 de euro.

Termenul de depunere a proiectelor este 30 iunie 2023. Evaluarea proiectelor de către experții independenți în domeniu se va finaliza până la 1 august 2023.

Deciziile referitor la proiectele învingătoare vor fi anunțate până la 1 septembrie curent, iar proiectele selectate urmează a fi implementate până în anul 2025.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md