22:44:58 03.05.2024
Stiri

Lavrov susține că Moscova doreşte încheierea conflictului din Ucraina cât mai curând posibil

Actualitate 18.04.2023 08:21 Vizualizări1173 Autor: Ziarul National
Lavrov susține că Moscova doreşte încheierea conflictului din Ucraina cât mai curând posibil  Profimedia


Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat luni, în timpul unei vizite în Brazilia, că Moscova doreşte încheierea conflictului din Ucraina cât mai curând posibil, relatează Reuters.

Într-o conferinţă de presă la Brasilia cu omologul său brazilian, Mauro Vieira, Lavrov a mulţumit Braziliei pentru „înţelegerea genezei situaţiei din Ucraina” şi a declarat că Rusia are „un interes” ca acest conflict să se încheie cât mai curând posibil.

Rusia a transmis în repetate rânduri că orice soluţionare a conflictului trebuie să recunoască „realităţile” anexării sale unilaterale a patru provincii ucrainene, pe care forţele sale armate le controlează parţial.

„Trebuie să rezolvăm conflictul într-un mod durabil, nu imediat”, dar „ţările NATO şi Occidentul” nu şi-au îndeplinit „angajamentele pe care şi le-au asumat” la începutul acestui secol, a spus Lavrov, citat de EFE, într-o aparentă referire la acordurile de la Minsk (2014).

Rusia susţine că a fost nevoită să intervină în Ucraina în februarie anul trecut pentru a-i apăra pe vorbitorii de limbă rusă de persecuţii şi pentru a împiedica Occidentul să folosească Ucraina pentru a ameninţa securitatea Rusiei.

Kievul şi Occidentul consideră că acestea sunt pretexte nefondate pentru un război de cucerire în care mii de oameni au fost ucişi şi oraşe ucrainene au fost devastate, notează Reuters, citată de Agerpres.

Brazilia este prima oprire a lui Lavrov în cadrul unui turneu care va continua în următoarele zile cu vizite în Venezuela, Cuba şi Nicaragua, ţări care întreţin relaţii economice şi politice strânse cu Rusia.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md