04:49:56 07.05.2024
Stiri

„Moment istoric”: Vicepremierul Nicu Popescu a înmânat oficialilor de la Bruxelles contribuţiile R. Moldova pentru Raportul de Extindere a UE

Actualitate 21.04.2023 11:07 Vizualizări2177 Autor: Ziarul National
„Moment istoric”: Vicepremierul Nicu Popescu a înmânat oficialilor de la Bruxelles contribuţiile R. Moldova pentru Raportul de Extindere a UE Facebook // Nicu Popescu


Vicepremierul Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, i-a înmânat vineri, 21 aprilie, lui Gert-Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE, contribuțiile Republicii Moldova pentru Raportul de Extindere al UE pentru 2023.

„Acesta este un moment istoric și un prim exercițiu de acest gen pentru republica noastră, un exercițiu în care sute de angajați ai instituțiilor de stat au prezentat progresele și reformele din ultimul an", a declarat Nicu Popescu.

Vicepremierul susține că a avut la Bruxelles o discuție productivă despre progresele substanțiale ale Republicii Moldova în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene.

„Cu această ocazie, am reiterat angajamentul nostru de a continua implementarea agendei de reforme, astfel încât negocierile de aderare să poată fi inițiate într-un termen cât mai restrâns", a declarat şeful diplomaţiei moldovenești.

Nicu Popescu și Gert-Jan Koopman au vorbit, de asemenea, despre organizarea Summit-ului Comunității Politice Europene, „o oportunitate unică pentru Republica Moldova de a-și afirma aspirațiile europene și de a consolida relațiile cu partenerii noștri”.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md