07:25:16 07.05.2024
Stiri

VIDEO // Mesaj PUTERNIC pentru R. Moldova din partea lui Klaus Iohannis. Președintele României anunță un nou ajutor CONSISTENT: „Este inadmisibil să lăsăm R. Moldova pradă unor amenințări din partea Rusiei”

Actualitate 23.03.2023 14:59 Vizualizări1167 Autor: Ziarul National
VIDEO // Mesaj PUTERNIC pentru R. Moldova din partea lui Klaus Iohannis. Președintele României anunță un nou ajutor CONSISTENT: „Este inadmisibil să lăsăm R. Moldova pradă unor amenințări din partea Rusiei”


Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că, prin implicarea României, Republica Moldova va primi un ajutor suplimentar din partea Uniunii Europene, punctând că este “inadmisibil ca această ţară să fie lăsată pradă unor dezinformări, unor atacuri hibride şi unor ameninţări verbale din partea Rusiei”.

„Un punct special pe care l-aş menţiona: în concluzii, noi am reuşit – colegele şi colegii noştri s-au implicat foarte mult – am reuşit să includem un pasaj relevant pentru Moldova. Moldova va primi un ajutor suplimentar, consistent, un sprijin din partea UE şi acest lucru credem că este foarte important pentru Moldova, dar şi pentru noi şi pentru toată Europa, fiindcă este inadmisibil să lăsăm Moldova pradă unor dezinformări, unor atacuri hibride şi unor ameninţări verbale din partea Rusiei“, a spus şeful statului, în cadrul unor declarații de presă susținute la Bruxelles, înainte de a participa la reuniunea Consiliului European de primăvară, potrivit caleaeuropeana.ro.

Președintele româniei a arătat că discuțiile privind instituirea unui pachet de sancțiuni împotriva celor care încearcă să destabilizeze R. Moldova „continuă și vor continua până când vom găsi soluții comune”.

„România este foarte fermă în această privință, însă, știți bine, nu suntem singuri și trebuie să fie toată lumea de acord cu un pachet de sancțiuni. Este doar o fațetă din ce trebuie făcut pentru ca Moldova să treacă cu bine prin această fază dificilă. Mai sunt şi multe alte lucruri și sunt destul de optimist că vom reuși să creștem implicarea europeană în soluționarea problemelor moldovenești”, a insistat el.

Reuniunea Consiliului European debutează cu un dejun de lucru cu Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres, în cadrul căruia vor fi abordate situația din Ucraina, în special securitatea alimentară și procesul de reconstrucție, schimbările climatice și demersurile în vederea îndeplinirii Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md