Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Colecție record de păpuși vechi, vîndută pentru o sumă fabuloasă

4 mai. 02:00   Business
1289 0

Un cuplu în vârstă din Marea Britanie a adunat cea mai mare colecție de păpuși vândută vreodată la licitație.

Despre acest lucru relatează Daily Mirror.

În total, colecția lui Austin Smith și Margaret Harkins era de aproximativ o mie de păpuși, toate fiind depozitate în casa lor din Bath, Somerset. Cei doi soți au început să colecționeze păpuși în 1949: atunci au cumpărat prima lor păpușă stricată de la o licitație. De-a lungul a 75 de ani, au adunat o colecție uriașă care a fost rar văzută de altcineva în afară de ei înșiși.

Unele dintre păpușile rare datează din secolele XVIII și XIX, iar cei care au organizat licitația au descris descoperirea ca fiind „cea mai mare și mai valoroasă colecție de păpuși înregistrată în ultimii 25 de ani”. Păpușile au fost vândute în cadrul a două licitații Special Auction Services (SAS) din Newbury, Berkshire. Valoarea totală a colecției a fost de 632 de mii de lire sterline (peste 14 milioane de lei ).

Unele dintre cele mai populare loturi au fost o păpușă de modă realizată din porțelan german, o ciobăniță rară Jean Roulet din anii 1880 „Le Bergé Watteau” cu un miel. În plus, păpușile Punch și Judy, realizate în întregime din porțelan de biscuiți, au fost vândute pentru 2,5 mii de lire sterline (55 de mii de lei), ceea ce reprezintă de 60 de ori valoarea lor estimată.

3
1
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?