10 localități din Ungheni și Nisporeni vor avea o infrastructură rutieră modernă4Foto© curentul.md

10 localități din Ungheni și Nisporeni vor avea o infrastructură rutieră modernă

, 6 știri, 8 vizualizări

„Coridorul 13 are o importanță majoră pentru infrastructura rutieră națională. Drumul Pîrlița-Bălănești-Seliște leagă 10 localități din raioanele Ungheni și Nisporeni. Prin reabilitarea acestui drum vom îmbunătăți accesul a circa 15 000 de locuitori din 10 localități la o infrastructură rutieră modernă, facilitînd activitatea antreprenorială și creînd astfel oportunități de dezvoltare social-economică în zonele rurale”, a afirmat ministrul Railean.

Drumul Pîrlița-Bălănești-Seliște are o lungime totală de 40 km și este împărțit în 4 sectoare. Conform condițiilor contractuale trei sectoare ale acestui drum vor fi finalizate pînă la sfîrșitul anului curent, iar cel de-al patrulea – în 2021. Lucrările de reparație la sectorul 2 – drumul Pîrlița – Nisporeni, cu o lungime de 12,5, sînt executate de compania Rutador SRL. Pe sectorul 3 lucrările prevăd reabilitarea drumului Pîrlița-Nisporeni cu o lungime de 9,54 km. La cel de-al 4–lea sector se repară traseul Păruceni – Seliște – Vînători și accesul R25 – Seliște, cu o lungime de 7.96 km.

Lucrările de reabilitare a drumului Pîrlița-Bălănești-Seliște sînt realizate în cadrul Proiectului de Îmbunătățire a Drumurilor Locale, pentru care Banca Mondială a acordat suport financiar Guvernului Republicii Moldova în valoare de 80 milioane de dolari.