11 mașini de lux și alte bunuri în valoare de 364 mil lei, puse sub sechestru în dosarele fraudei bancare7Foto© agora.md

11 mașini de lux și alte bunuri în valoare de 364 mil lei, puse sub sechestru în dosarele fraudei bancare

, 15 știri, 18 vizualizări

Centrul Național Anticorupție, prin intermediul Agenției de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI), și procurorii anticorupție, au aplicat zilele acestea sechestre în valoare de cca 364 de milioane de lei în dosarele fraudei bancare. Printre bunurile indisponibilizate sunt active, mijloace financiare, capitaluri sociale etc., transmite CURENTUL.

Totodată, în vederea recuperării prejudiciului, cauzat în urma devalizării sistemului financiar-bancar, ARBI a ridicat 11 automobile care aparțin companiilor gestionate de unul din beneficiarii fraudei. Este vorba despre mașini de lux, inclusiv blindate, marca Mercedes (GL, Maybach), Bentley și Toyota, pe o parte din ele fiind deja aplicat sechestru.

Amintim că, de la crearea sa, ARBI a efectuat investigații financiare paralele în baza delegațiilor procurorilor pe un șir de dosare penale care au vizat infracțiuni de corupție, trafic de persoane, circulație ilegală de droguri, evaziune fiscală, delapidări de fonduri etc. În perioada de referință, ARBI a indisponibilizat bunuri în valoare de cca 1,5 miliarde de lei.