30 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Parteneriatul pentru Pace; Autoritățile au lansat un nou timbru3Foto© realitatea.md

30 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Parteneriatul pentru Pace; Autoritățile au lansat un nou timbru

, 5 știri, 10 vizualizări

Cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Parteneriatul pentru Pace, autoritățile de la Chișinău au lansat astăzi un nou timbru. Această marcă poștală nu este doar un obiect de colecție, ci reprezintă o mărturie a angajamentului țării față de valorile păcii și stabilității, a declarat ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi.

Cadrul Parteneriatului pentru Pace, semnat acum 30 de ani, permite Republicii Moldova să beneficieze de expertiza și experiența țărilor membre și partenere NATO în domeniul securității și apărării, reformării forțelor armate și pregătirii cadrelor militare.

„NATO este mândră de a fi partenerul Republicii Moldova. NATO și Moldova împărtășesc valori comune. Parteneriatul nostru are la temelie protecția drepturilor și libertăților fundamentale, în ceea ce privește justiția și pacea pentru democrație”, a declarat șefa Oficiului de Legătură NATO la Chișinău, Michaela Guerard Šimak.