50 de cetățeni moldoveni din Fâșia Gaza au solicitat o eventuală evacuare din zona de conflict6Foto© publika.md

50 de cetățeni moldoveni din Fâșia Gaza au solicitat o eventuală evacuare din zona de conflict

, 7 știri, 17 vizualizări

Ministrul de Externe al R. Moldova, Nicu Popescu, a avut o convorbire telefonică cu ministrul de externe al Republicii Arabe Egipte, Sameh Hassan Shoukry, despre eforturile pentru a asigura evacuarea în siguranță a civililor, inclusiv a cetățenilor moldoveni, prin punctul de trecere Rafah, de la granița dintre Egipt și Fâșia Gaza. Popescu a primit asigurări „că absența vizei nu va constitui o problemă în timpul tranzitului pe teritoriul egiptean”.

„Am avut o convorbire telefonică cu Ministrul de Externe al Republicii Arabe Egipte, Sameh Hassan Shoukry, cu care am discutat despre situația cetățenilor moldoveni din Fâșia Gaza. Am subliniat importanța coordonării eforturilor umanitare la nivel internațional pentru a asigura evacuarea în siguranță a civililor, inclusiv a cetățenilor moldoveni, prin punctul de trecere Rafah, de la granița dintre Egipt și Fâșia Gaza”, declară Popescu.

Totodată, Popescu a specificat că, în prezent, se poartă negocieri cu toți cei implicați, și că atunci când circumstanțele o vor permite, reprezentantul consular al R. Moldova se va deplasa la Rafah pentru a ajuta cetățenii moldoveni ca să fie evacuați din Fâșia Gaza către Cairo, și ulterior spre R. Moldova.