500 de copii vor beneficia de materiale educaționale și echipamente sportive2Foto© noi.md

500 de copii vor beneficia de materiale educaționale și echipamente sportive

, 5 știri, o vizualizare

Inițiativa este parte a unui suport în valoare de 70 de mii de dolari acordat de către Parteneriatul Global pentru Educație și UNICEF Moldova, care, pe lîngă instruirea pedagogilor, mai presupune și procurarea a 80 de unități de tehnică de calcul, distribuirea pachetelor de suport pentru preșcolari și elevii ciclului primar și organizarea cursurilor de formare a educatorilor privind realizarea educației parentale la distanță.

”Aceste pachete educaționale înseamnă o serie de posibilități pentru copii, atît pentru a se juca cît și pentru a învăța în timpul vacanței, oferind astfel oportunități de agrement și dezvoltare în același timp. Solicităm tuturor partenerilor să sprijine și să promoveze activități pentru copiii de toate vîrstele pe parcursul unei veri, care vor fi cu totul altfel, datorită contextului actual provocator de pandemie", a spus Desiree Jongsma, Reprezentantă de Țară UNICEF în Moldova.

„Multe familii nu au posibilitatea să muncească din cauza pandemiei, și nici posibilitatea să cumpere asemenea materiale educaționale pentru copii lor. Însă, copii trebuie să se joace, să citească, să construiască, să alerge, cu alte cuvinte - să trăiască într-un mediu fizic și social sigur, fără pericole, care le asigură creșterea și dezvoltarea,” a afirmat secretarul de stat în domeniul educației, Natalia Grîu.