81 de zile de război în Ucraina. Ofensiva Rusiei în regiunea Donbas „și-a pierdut avântul și este mult întârziat㔩 timpul.md

81 de zile de război în Ucraina. Ofensiva Rusiei în regiunea Donbas „și-a pierdut avântul și este mult întârziată”

, 5 știri, 40 vizualizări

Statul Major al armatei ucrainene avertizează că rușii se pregătesc să reia ofensiva pe direcția localității Slobojansk, o localitate în apropiere de Harkov. Armata rusă se regrupează pentru a relua ofensiva în direcția Sloviansk și Barvenkovo, a anunțat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, transmite Unian.

După ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat, pe 24 februarie, o „operațiune militară specială” în Ucraina, transformată mai apoi într-o „operațiune de demilitarizare și denazificare” sau „operațiune de eliberare a Donbasului”, mai multe orașe au fost distruse de rachetele rusești, iar mii de oameni au fost nevoiți să fugă din calea războiului.

Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.