83 de persoane, inclusiv 28 de jucatori profesioniști de tenis, arestați in Spania, intr-un dosar ce vizeaza meciuri aranjate4Foto© prime.md

83 de persoane, inclusiv 28 de jucatori profesioniști de tenis, arestați in Spania, intr-un dosar ce vizeaza meciuri aranjate

, 6 știri, 4 vizualizări

Scandal în lumea tenisului. 83 de oameni, printre care 28 de tenismeni profesioniști, au fost arestați în Spania fiind suspectați că au aranjat meciurile pe care le-au avut. Potrivit Europol, un grup de cetățeni din Armenia ofereau jucătorilor bani pentru ca aceștia să stabilească un anumit scor.

Ulterior, armenii pariau pe meciurile respective și dădeau ordine altor membri ai rețelei să parieze la nivel național și internațional.

Mai mult, indivizii asistau la meciuri din tribune pentru a se asigura că tenismenii își respectau promisiunea. Identitatea jucătorilor care au acceptat mită nu a fost dezvăluită, dar se cunoaște că unul dintre ei a participat la cel mai recent US Open. Pentru arestarea celor 83 de oameni, au fost făcute percheziții în 11 case și au fost confiscate 167 de mii de euro, o armă automată și câteva mașini de lux.