A fost lansat un program de investiții pentru instituțiile de învățământ superior din țară3Foto© curentul.md

A fost lansat un program de investiții pentru instituțiile de învățământ superior din țară

, 6 știri, 6 vizualizări

Instituțiile beneficiare vor fi selectate în bază de concurs. „sînt eligibile instituțiile de învățămînt superior publice și colegiile pedagogice care pregătesc specialiști în domeniile: Științe ale educației; Inginerie și activități inginerești; Tehnologii ale informației și comunicațiilor și Sănătate. Valoarea totală a programului este de 24,7 mln de euro, iar banii vor putea fi utilizați pentru modernizarea și dotarea sălilor de studii, laboratoarelor și centrelor de cercetare”, indică ministerul de resort.

Potrivit ministrului Educației și Cercetării, Anatolie Topală, investițiile în infrastructura universităților și colegiilor vor îmbunătăți substanțial calitatea mediului de predare-învățare în cadrul instituțiilor de învățămînt. „De asemenea, acest proiect își propune să ajute instituțiile de învățămînt superior să-și îmbunătățească programele de studii, pentru ca acestea să corespundă cerințelor pieței forței de muncă”, a relevat oficialul.

Astfel, fiecare dintre instituțiile de învățămînt superior eligibile va putea beneficia de o sumă maximă de 2,15 mln de euro, iar fiecare colegiu pedagogic eligibil - de o sumă maximă de 900 mii de euro. În rezultatul concursului, de finanțare vor beneficia nouă instituții de învățămînt superior și șase colegii pedagogice care pregătesc specialiști în domeniile eligibile pentru acest proiect.