Activitatea Serviciului de Informații și Securitate urmează să fie monitorizată de o comisie specială parlamentară permanentă4Foto1Video© zdg.md

Activitatea Serviciului de Informații și Securitate urmează să fie monitorizată de o comisie specială parlamentară permanentă

, 6 știri, 4 vizualizări

Comisia de monitorizare și supraveghere a Serviciului de Informații și Securitate va fi creată după exemplul unor state din Uniunea Europeană. Noua structură ar urma, pe lângă o seamă de acțiuni de monitorizare a activității SIS și a asigurării respectării drepturilor celor vizați de acțiunile de urmărire, să supravegheze modul în care se formează și se cheltuiește bugetul SIS.

Comisia specială de monitorizare a SIS-ului este creată după ce subcomisiile anterioare și-au dovedit ineficiența timp de 30 de ani, afirmă deputatul PAS Lilian Carp, președintele comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică.

”Așa cum există astăzi subcomisia de control în cadrul Comisie de securitate și apărare, nu este eficientă. E demonstrat. Au existat perioade când nici nu a existat. Trebuie să înțelegem că SIS trebuie monitorizat. Cum vom face această monitorizare, depinde de concluziile la care vom ajunge în urma unui grup de lucru.