Adoptat de Parlament: Producerea și comercializarea medicamentelor cu conținut de steroizi anabolizanți și androgeni, interzisă4Foto© unimedia.info

Adoptat de Parlament: Producerea și comercializarea medicamentelor cu conținut de steroizi anabolizanți și androgeni, interzisă

, 7 știri, 15 vizualizări

În Republica Moldova se interzice producerea și comercializarea medicamentelor cu conținut de steroizi anabolizanți și androgeni. Decizia a fost votată  în lectura finală Parlament.

Documentul, elaborat de Ministerul Sănătății, stipulează interzicerea importului, fabricării, distribuirii, comercializării, prescrierii și eliberării dopantelor, în special a steroizilor și anabolizanților.

„Modificările legislative au scopul de prevenire și combatere a producerii și a traficului ilicit de substanțe dopante pe teritoriul Republicii Moldova, eliminarea accesului fizic la dopante a populației în condiții non-medicale, precum și armonizarea legislației naționale la rigorile internaționale. De asemenea, se urmărește implementarea prevederilor Agenției Mondiale Antidoping și ale Codului Mondial Antidoping”, anunță Parlamentul.