Agenția de Mediu a eliberat autorizații pentru Uzina Metalurgică de la Râbnița© noi.md

Agenția de Mediu a eliberat autorizații pentru Uzina Metalurgică de la Râbnița

, 6 știri, 9 vizualizări

Potrivit șefului Inspectoratului de Mediu, Ion Bulmaga, săptămâna trecută, inspectorii de mediu au vizitat Uzina Metalurgică și au efectuat un control de 10 zile, fără a preciza termenul exact în care au fost făcute verificările. „În procesele verbale de control, am enumerat care sunt sursele de poluare a aerului, care sunt condițiile de gestionare a deșeurilor la întreprindere, iar ulterior dosarul a fost emis către Agenția de Mediu”, a precizat Ion Bulmaga pentru Europa Liberă.

Contactat de Europa Liberă, șeful Direcției reglementare și acte permisive de mediu al Agenției de Mediu, Mihail Dohotaru, a spus că dosarul din 21 decembrie 2023 a arătat că neregulile depistate anterior la Uzina Metalurgică de la Râbnița au fost eliminate de agentul economic, temei pentru care au fost emise cele două autorizații.

Potrivit Inspectoratului de Mediu, uzina va fi supusă unui control anual, însă pot avea loc și verificări inopinate, în cazul recepționării unor reclamații. Controalele sunt coordonate cu Biroul de Reintegrare, iar în ultimul an și jumătate inspectorii nu au fost împiedicați de către autoritățile neconstituționale de la Tiraspol să intre în regiune, potrivit șefului Inspectoratului de Mediu.