Agenția Pentru Proprietate Publică a cerut oficial rezilierea contractului cu Avia-Invest, concesionarul Aeroportului Chișinău7Foto© deschide.md

Agenția Pentru Proprietate Publică a cerut oficial rezilierea contractului cu Avia-Invest, concesionarul Aeroportului Chișinău

, 23 știri, 14 vizualizări

Pentru neexecutarea obligațiunilor contractuale, la data de 8 iulie 2020, Agenția Proprietății Publice a reziliat contractul de concesiune a activelor aflate în gestiunea Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău”Chișinău”Chișinău” și a terenului aferent nr. 4/03, încheiat cu SRL „AVIA INVEST” și a solicitat de la SRL „AVIA INVEST” restituirea bunurilor Aeroportului Internațional Chișinău, transmite un comunicat al APP.

Totodată, în comunicat se mai menționează că la data de 30 august 2013, Agenția Proprietății Publice a încheiat Contractul de concesiune a activelor aflate în gestiunea Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău” și a terenului aferent nr. 4/03 cu SRL „AVIA INVEST”.

Potrivit contractului, concesionarul s-a obligat să garanteze finanțarea concesiunii pe tot termenul contractului în volumul și termenele prevăzute, prin constituirea garanției de bună execuție a contractului, pentru fiecare din etapele de implementare.